Bælgkompagniets opskrift på en lækker frokostsalat med hestebønner. Salaten er cremet og springfyldt med smag og en dejlig konsistens fra vores danske økologiske hestebønner. De ristede champignoner og aspargeserne giver en fantastisk smag, der giver associationer til den klassiske danske hønsesalat, hvor hestebønnerne giver det bid og den struktur som kødet normalt bidrager med.
Eftersom vi sparer kødet væk er dette et vegetarisk og bæredygtigt alternativ til hønsesalat.
Til 4 personer
Ingredienser:
1 dl danske økologiske hestebønner
200 g champignoner
1 spsk finhakket løg
90 g asparges (frisk eller på dåse)
3 spsk mayonnaise
4 spsk creme fraiche
1 tsk sennep
1 spsk citronsaft
purløg
Fremgangsmåde:
- Skyl og sæt hestebønnerne i blød natten over i koldt vand i køleskabet.
- Vandet hældes fra og bønnerne koges i letsaltet vand i 30 min.
- Hæld kogevandet fra og hak bønnerne groft. Bønnerne sættes herefter på køl.
- Rens champignoner og skær dem i passende stykker. Steg dem sammen med lidt finhakket løg i smør på panden ved høj varme. Smages til med salt og peber og lad blandingen køle af.
- Aspargesstykkerne skæres i stykker á 1 cm.
- Mayonnaise, creme fraiche, sennep og citronsaft blandes sammen, hvorefter det hele blandes sammen i en stor skål og sættes på køl.
Tip:
Server din frokostsalat med hestebønner på ristet rugbrød og toppet med hakket purløg.