Fri fragt ved køb over 199 kr.

Muffins med ærte- og boghvedemel

Muffins af ærtemel og boghvedemel

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedningstid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Antal person

Opskriften er beregnet til 12-15 muffins. 

 

 De lækreste muffins –  et sundere alternativ! 

Her får du Bælgkompagniets opskrift på lækre muffins med ærte- og bogvedemel, der har en dejlig lethed og god smag. Den er desuden et sundere alternativ til almindelige opskrifter på muffins, da den er springfyld med protein og kostfibre fra vores dansk økologiske ærte– og boghvedemel.

 Opskrift

Ingredienser

  • 2 æg.
  • 2 dl sukker. 
  • 1 dl brun farin. 
  • 100 g smør. 
  • 1 dl hvedemel. 
  • 1 dl dansk økologisk boghvedemel. 
  • 1 dl dansk økologisk ærtermel.
  • 1 tsk bagepulver.
  • 1 dl mælk.
  • 4 store dadler skåret i tern. 
  • 14 mandler.
  • 0,5 æble skåret i tern. 

Fremgangsmåde

  • Smelt smør. 
  • Bland hvede-, boghvede-, ærtermel i en skål og tilsæt derefter smør, mælk og bagepulver. 
  • Pisk æg og sukker skummende og vend det i skålen sammen med dejen. 
  • Sæt papirforme i metal muffinsforme. 
  • Fyld formene halvt op med dej.  
  • Tryk dadelstykker, æbler og mandler i ned i delen. 
  • Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter. 

Tilbehør:

  • Vaniljeis  – kagerne smager rigtig dejligt med vaniljeis til.  
  • Creme fraiche – Du kan også servere en fed creme fraiche til dine muffins. 

Tips:

  • Mandler  – tilføj flere mandler til dine muffins, hvis du er til det. 

 Kombinationen af de forskellige meltyper giver fylde, smag og næring

Disse muffins bagt på boghvedemel og ærtemel er et skønt eksempel på hvordan man kan skabe sundere og mere bæredygtige alternativer til det klassiske bagværk – uden at gå på kompromis med smag og konsistens. Kombinationen af de forskellige meltyper giver en dejlig struktur en let nøddeagtig smag og massere af naturlig næring. 

Boghvedemel har en karakteristisk, rundt smag, der tilfører dybde og aroma til bagværk. Bodhvedemel giver muffins en blød, saftig krumme og en flot mørk tone,  som gør dem ekstra indbydende.  Ærtemel bidrager med protein, fibre og naturlig sødme. Det giver bagværket mere fylde og gør muffinsene mere mættende og næringsrige end dem, der er lavet på almindeligt hvedemel. Samtidig tilføjer ærtemel en fin, gylden farve og en mild, rund smag, der passer perfekt til både søde og krydrede muffins. 

 Derfor skal du vælge dansk og økologisk mel. 

Når du vælger dansk produceret og økologisk, vælger du ikke bare et godt valg for din krop, men du tænker også på klima og miljø. Dansk produceret boghvedemel og ærtemel er altså både et klimabevidst valg, og kan bruges til mange forskellige retter og bagværk. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser. 

 Enkle ændringer, sundere madvaner

Sammen udgør boghvede- og ærtemel en balanceret kombination, der giver en dejlig fugtig tekstur og behagelig smagsprofil. De fungere lige godt i søde varianter, som der gør i sunde salte hverdagsmuffins med fx grøntsager, ost eller urter til brunch og frokost. 

Derudover er muffins med boghvedemel og ærtemel et. væredygtigt valg. Begge ingredienser kan dyrkes i Danmark, og særligt ærtemel er en klimavenlig proteinkilde, der reducerer behovet for importerede råvarer. 

Kort sagt, så er disse muffins et skønt møde mellem sundhed, smag og bæredygtighed.  De er saftige og fulde af næringsstoffer – perfekte til både morgenbord, madpakke eller eftermiddagshygge! 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vælg et Afhentningssted