En fantastisk opskrift på muffins med ærte- og boghvedemel, der har en dejlig lethed og god smag. Den er desuden et sundere alternativ til almindelige opskrifter på muffins, da den er springfyld med protein og kostfibre fra vores dansk økologiske ærte- og boghvedemel.
12-15 muffins.
Ingredienser:
2 æg
2 dl sukker
1 dl brun farin
100 g smør
1 dl hvedemel
1 dl dansk økologisk boghvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
4 store dadler skåret i tern
14 mandler
0,5 æble skåret i tern
Fremgangmåde:
- Smelt smør.
- Bland hvede-, boghvede- og ærtemel i en skål og tilsæt derefter smør, mælk og bagepulver.
- Pisk æg og sukker skummende og vend det i gryden sammen med dejen.
- Sæt papirforme i metal muffinsforme. Fyld formene halvt op med dej.
- Tryk dadelstykker, æbler og mandler ned i dejen.
- Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 min.
Tip:
Smager fantastisk sammen med en klat økologisk vaniljeis.