Har du lyst til et mættende og næringsrigt brød fyldt med proteiner og gode fedtsyrer? Vores opskrift på stenalderbrød med linser er et lækkert alternativ til klassisk brød – perfekt til både morgenmad, frokost eller som en sund snack. Med danske økologiske linser får du ekstra smag og en skøn konsistens.
Ingredienser
100 g græskarkerner
100 g danske økologiske røde og/eller grønne linser
100 g hasselnødder groft hakket
150 g mandler groft hakket
100 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
1 tsk bagepulver
0,5 dl rapsolie
3 æg
200 g hytteost
Fremgangsmåde
- Kog linserne i letsaltet i vand i 15 minutter og hæld herefter vandet fra.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det grundigt sammen, så det hele bliver jævnt fordelt.
- Hæld brødblandingen i en bageform med bagepapir (kræver en form på ca. 1-1,5 liter).
- Bag brødet i midten af ovnen i ca. 1 time ved 160 grader.
Tip
Stenalderbrød med linser smager fantastisk med et lag smør, som base til din yndlingssandwich eller sammen med en gavmild skive Gammel Knas. Det er også perfekt som et hurtigt og sundt mellemmåltid.