Bælgkompagniets opskrift på en familievenlig lasagne med røde linser er en god måde at få inkorporeret bælgfrugter i det daglige, og så er den et sikkert hit hos børnene.
Opskriften er nem og overskuelig, og så smager den helt fantastisk, hvor linserne bidrager med en masse næring og struktur i retten.
Du finder vore danske økologiske røde linser her!
Opskriften passer fint til en familie på 4-6 personer.
Ingredienser:
400 g hakket oksekød
2 fed hvidløg, presset
1 finthakket løg
8 cherrytomater, skåret i halve
1 revet gulerod
400 g tomat passata
1,5 dl danske økologiske røde linser
0,5 l oksebouillon
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 tsk timian
Olivenolie til stegning
0,5 l Mornaysauce
Lasagneplader
Parmesanost
Smages til med salt og peber
Fremgangsmåde:
- Brun oksekødet ved middel varme i olivenolie.
- Når kødet er brunet tilsættes løg og hvidløg. steg videre i 1-2 minutter eller indtil løgene er bløde.
- Tilsæt cherrytomater og gulerod og steg videre i yderligere 1-2 minutter.
- Herefter tilsættes tomat passata, oksebouillon, oregano, basilikum og oregano og bring i kog.
- Linserne skylles og tilsættes. Lad herefter gryden simre under låg i mindst 30 min.
- Lasagnen bygges med lasagneplader, kød/linsesovs og mornaysauce, hvorefter der toppes af med parmesanost.
- Lasagnen bages ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Lad den herefter hvile i 10 minutter, og din lasagne med røde linser er nu klar til servering.
Tip:
Tilsæt lidt chilli for ekstra bid, men hold igen, hvis der er børn til bords.