Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Samlet tid
45 minutter
Antal person
Opskriften er beregnet til 2 personer, og giver ca. 6 pandekager.
Lækre indisk-inspirerede madpandekager!
Prøv denne lækre opskrift på disse velsmagende pandekager lavet på Bælgkompagniets økologiske ærtemel af ingrid ærter. De er det perfekte supplement til de klassiske madpandekager. Pandekagerne er fulde af smag og kan nydes med din families yndlingsfyld.
Indisk mad er kendt for sine varme krydderier, farverige ingredienser og intense smagsoplevelser – og netop disse kvaliteter danner inspiration til de indisk-inspirerede madpandekager lavet på økologisk ingrid-ærtemel. Resultatet er en nærende og proteinrig ret, der forener det nordiske og det eksotiske på fineste vis.
Ærtemelet giver en mild, nøddeagtig smag, og har et højt proteinindhold. Det gør melet ideelt som base i madpandekager, hvor det både giver en flot gylden farve, og en dejlig, let sprød struktur.
Opskrift
Ingredienser
- 1 dl økologiske ærtemel
- 1,5 dl vand (justeres efter konsistens)
- 1/4 tsk gurkemeje.
- ½ tsk hele spidskommenfrø
- 1/2 tsk korianderpulver
- 1/4 tsk chilipulver (eller efter smag)
- 1/2 tsk salt
- 1/4 dl finthakkede løg
- 1/4 dl finthakkede tomater
- 2 spsk frisk koriander (eller persille), hakket.
- 1 grøn chili, finhakket (kan udelades).
- Olie til stegning.
Fremgangsmåde
- Bland ærtemel, krydderier og salt i en skål.
- Tilsæt vand lidt af gangen og gør det indtil dejen har konsistens som en tynd pandekagedej.
- Vend løg, tomat, chili og koriander i dejen.
- Varm lidt olie på en pande.
- Hæld en lille skefuld dej på den varme pande og fordel den som en pandekage på panden.
- Steg 2-3 minutter på hver side – til de er gyldne og sprøde. Gentag med resten af pandekagerne.
- Server pandekagerne varme.
Tips:
- Tilføj grøntsager – Tilføj revet gulerod eller hakket spinat for mere grønt.
- Garam masala – Giv pandekagerne et ekstra indisk twist med lidt garam masala i dejen.
- Til madpakken – Pandekagerne kan også sagtens serveres kolde i madpakken.
Tilbehør:
- Frisk salat – fx spinat, rucola eller en simpel grøn salat som tilbehør eller som fyld i pandekagerne.
- Hytteost – Hytteost er super lækkert som fyld i pandekagerne
- Avocado eller guacamole – Giver noget lækkert cremet til retten .
- Humus – Humus er også et oplagt fyld og tilbehør til pandekagerne.
Ærtemel giver fylde, smag og næring
Ærtemelet i disse indisk-inspirerede. madpandekager. er et fremragende valg både smagsmæssigt, ærnereingsmæsssigt og bæredygtigt.
Førsts og fremmest har ingrid-ærtemelet en naturlig, mild og let nøddeagtig smag, som gør det ideelt til madpandekager. Det giver pandekagerne en fin balance mellem det fyldige og det friske uden at overdøve de øvrige ingredienser. Den lette ærtesmag passer perfekt sammen med krydderier og forskellige grøntsager.
Ærtemelet er rig på protein og kostfibre, hvilket gør pandekagerne mere mættende end dem lavet på hvedemel. Og hvad bedre end at tilføre protein og kostfibre til en velsmagende ret som madpandekager.
Derfor er bælgfrugter klimavenlige
Ærtemelet er et bæredygtigt valg, da ingrid-ærterne dyrkes lokalt i Danmark og bidrager til en klimavenlig produktion. Derfor er det et oplagt valg, hvis du ønsker at tænke klimabevidste valg ind i din madlavning.
Kort sagt er dissse indisk-inspirerede pandekager med økologisk ingrid-ærtemel et godt eksempel på, hvordan man kan forene lokal, bæredygtig produktion med globale smagsoplevelser. De viser, at grøn mad sagtens kan være både enkel, nærende og fuld af krydset personlighed.
Enkle ændringer, sundere madvaner
Som sagt er ærtemelet fulde af protein og kostfibre. Proteinet og kostfibre i ærtemelet bidrager rigtig godt til pandekagerne, fordi de giver en god struktur i retten sammen med en god mættende fornemmelse. Det gør madpandekagerne med ærtemel til et sundere alternativ, som samtidig smager fantastisk.
Man kan sagtens kombinere smagfulde krydderier med den simple madpandekage for at få mere ud af smagen. Madpandekagerne passer perfekt til aftensmad for hele familien, men kan også samtidig sagtens bruges i madpakkerne dagen efter.