Fri fragt ved køb over 199 kr.

Glutenfrie boller

Glutenfri boller

Bælgkompagniets glutenfrie boller er et lækkert og alsidigt valg til morgenbordet, madpakken eller som tilbehør til supper og salater. Med en kombination af danske, økologiske bønne– og ærtemel får disse boller et ekstra boost af protein og fiber, mens revne grøntsager og valnødder tilfører både smag og struktur. Denne opskrift er enkel at følge og giver dig boller, der er både saftige og næringsrige – perfekte til enhver anledning.

Opskriften rækker til ca. 12 boller.

Ingredienser

25 g gær

3 dl lunkent vand

2 dl Glutenfri American Hoppy Ale fra Svaneke Bryghus

3 dl yoghurt naturel

1 dl loppefrøskaller

1 dl valnødder groft hakket

1 dl revet gulerod og/eller rødbede

1 æg

1 dl mandelmel

1 dl havremel

2 dl dansk økologisk bønnemel

2 dl dansk økologisk ærtemel

0,5 dl græskarkerner

1 dl havregryn

Fremgangsmåde

  1. Gæren røres ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt hvidtøl, yoghurt, æg og loppefrøskaller og pisk massen i 2-3 minutter, indtil du har geleagtig masse.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser på nær græskarkerner (dem gemmer vi til pynt). Rør dejen godt sammen og lad den hvile i 15-20 minutter.
  4. Gør hænderne våde og form lidt høje boller. Brug lidt youghurt til at pensle bollerne og drys lidt kerner over til pynt.
  5. Sættes i en opvarmet ovn på 180 grader og bages i 35-45 minutter afhængig af størrelsen på bollerne. Det skal lyde hult, når du banker i bunden af bollen- så er den færdigbagt!

Velbekomme!

Tip

Variation: Prøv at erstatte valnødderne med andre nødder eller kerner, fx solsikkekerner eller sesamfrø.

Opbevaring: Frys bollerne ned og optø dem efter behov – de holder sig friske og lækre.

Servering: Nyd bollerne med smør, ost eller en hjemmelavet ærtehummus for en ekstra smagsoplevelse.

4 reaktioner

  1. Hej.
    Jeg kigger lige op jeres opskrifter, og de Glutenfri boller fangede min interesse.
    Nu er der bl a hvidtøl i, og der er faktisk faktisk Gluten i hvidtøl !
    Bare til info

    PS, Jeg købte for nylig jeres Majsmel og Boghvedemel og er meget tilfreds med melet. Det er nyt for mig at bage med glutenfrie melsorter :o)

    1. Hej Ulla

      Fedt, at du er tilfreds med vores mel 🙂

      Vi har eksperimenteret lidt, og rettet opskriften, så den er helt glutenfri. Tak, fordi du gjorde os opmærksom på det!

      Mvh
      Mathias fra Bælgkompagniet

    1. Hej Henriette

      Tak for at gøre os opmærksomme på det. Vi har nu testet i køkkenet og fundet en god glutenfri øl som erstatning.

      Mvh
      Mathias fra Bælgkompagniet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vælg et Afhentningssted