Bælgkompagniets glutenfrie boller er et lækkert og alsidigt valg til morgenbordet, madpakken eller som tilbehør til supper og salater. Med en kombination af danske, økologiske bønne– og ærtemel får disse boller et ekstra boost af protein og fiber, mens revne grøntsager og valnødder tilfører både smag og struktur. Denne opskrift er enkel at følge og giver dig boller, der er både saftige og næringsrige – perfekte til enhver anledning.
Opskriften rækker til ca. 12 boller.
Ingredienser
25 g gær
3 dl lunkent vand
2 dl Glutenfri American Hoppy Ale fra Svaneke Bryghus
3 dl yoghurt naturel
1 dl loppefrøskaller
1 dl valnødder groft hakket
1 dl revet gulerod og/eller rødbede
1 æg
1 dl mandelmel
1 dl havremel
0,5 dl græskarkerner
1 dl havregryn
Fremgangsmåde
- Gæren røres ud i det lunkne vand.
- Tilsæt hvidtøl, yoghurt, æg og loppefrøskaller og pisk massen i 2-3 minutter, indtil du har geleagtig masse.
- Tilsæt de resterende ingredienser på nær græskarkerner (dem gemmer vi til pynt). Rør dejen godt sammen og lad den hvile i 15-20 minutter.
- Gør hænderne våde og form lidt høje boller. Brug lidt youghurt til at pensle bollerne og drys lidt kerner over til pynt.
- Sættes i en opvarmet ovn på 180 grader og bages i 35-45 minutter afhængig af størrelsen på bollerne. Det skal lyde hult, når du banker i bunden af bollen- så er den færdigbagt!
Velbekomme!
Tip
Variation: Prøv at erstatte valnødderne med andre nødder eller kerner, fx solsikkekerner eller sesamfrø.
Opbevaring: Frys bollerne ned og optø dem efter behov – de holder sig friske og lækre.
Servering: Nyd bollerne med smør, ost eller en hjemmelavet ærtehummus for en ekstra smagsoplevelse.
4 reaktioner
Hej.
Jeg kigger lige op jeres opskrifter, og de Glutenfri boller fangede min interesse.
Nu er der bl a hvidtøl i, og der er faktisk faktisk Gluten i hvidtøl !
Bare til info
PS, Jeg købte for nylig jeres Majsmel og Boghvedemel og er meget tilfreds med melet. Det er nyt for mig at bage med glutenfrie melsorter :o)
Hej Ulla
Fedt, at du er tilfreds med vores mel 🙂
Vi har eksperimenteret lidt, og rettet opskriften, så den er helt glutenfri. Tak, fordi du gjorde os opmærksom på det!
Mvh
Mathias fra Bælgkompagniet
Hvorfor er der hvidtøl i glutenfri boller? Så er de ikke længere glutenfrie….
Hej Henriette
Tak for at gøre os opmærksomme på det. Vi har nu testet i køkkenet og fundet en god glutenfri øl som erstatning.
Mvh
Mathias fra Bælgkompagniet