Fri fragt ved køb over 199 kr. | Få 10% med rabatkoden “bælg10”

Fastelavnsboller med vaniljecreme og frugtflødeskum

Fastelavnsboller

Bælgkompagniets opskrift på lækre og luftige fastelavnsboller. Vandbakkelser er en hurtig og lækker løsning, hvis du vil lave fastelavnsboller på kort tid. De får en let og luftig konsistens og kan fyldes med cremet vaniljecreme og en frisk frugtflødeskum for en perfekt balance mellem sødme og syrlighed. Ærtemel giver et ekstra proteinboost og en fin struktur.

Opskriften rækker til ca. 10 vandbakkelser.

Ingredienser

Vandbakkelser

4 dl vand

160 g smør

40 g sukker

1 nip salt

100 g hvedemel

100 g dansk økologisk ærtemel

320 g sammenpisket æg (ca. 6 stk.)

Vaniljecreme

1 vaniljestang

120 g sukker

6 æggeblommer

30 g majsstivelse

6 dl mælk

Frugtflødeskum

250 g frosne bær

60 g flormelis

5 dl fløde

Fremgangsmåde

Vaniljecreme:

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
  2. Rør æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde.
  3. Pisk mælken under konstant omrøring og varm langsomt op til kogepunktet.
  4. Hæld cremen i en skål, dæk til, og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold.

Vandbakkelser:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kog vand og smør sammen i en gryde. Tilsæt sukker og salt, og rør, indtil sukkeret er smeltet.
  3. Rør hvedemel og ærtemel i gryden, og rør, indtil dejen slipper gryden og er ensartet.
  4. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle i 5 minutter.
  5. Pisk eller rør de sammenpiskede æg i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er ensartet og fast nok til at holde formen.
  6. Brug to skeer til at sætte 10 vandbakkelser på en bageplade med bagepapir.
  7. Sæt pladen i ovnen, skru temperaturen ned til 175 grader, og bag i 35-40 minutter. Lad ovndøren være lukket under bagningen, så vandbakkelserne ikke falder sammen.
  8. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Frugtflødeskum:

  1. Varm de frosne bær langsomt op i en kasserolle, og lad dem koge i 2 minutter i deres egen saft.
  2. Lad dem køle af.
  3. Pisk fløden let, tilsæt de afkølede bær og flormelis, og pisk til en luftig flødeskum.

Samling:

  1. Flæk de afkølede vandbakkelser, og fyld dem med vaniljecreme og frugtflødeskum.
  2. Læg låget på, og drys med flormelis. Nu er dine fastelavnsboller klar!

Velbekomme!

Tip

Variation: I stedet for friske bær kan du røre marmelade eller syltetøj op i flødeskummet.

Hurtigere vaniljecreme: Brug et brev vaniljepulver, der blot piskes i kold mælk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *