Her får du Bælgkommpagniets opskrift på en lækker pasta chili-villi med vores lækre økologiske gråærter som proteinkilde i retten. Med denne lækre og simple pastaret får du ikke bare et lækkert knasende element, der supplere den cremede pasta, men du får også tilføjet bælgfrugter til middagsbordet.
Retten smager helt fantastisk, og giver lidt varme i kinderne og den kan nydes året rundt!
Du finder vores danske økologiske gråærter her.
Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
1 dl olivenolie
1 – 2 friske chili
4 fed hvidløg
150 g gråærter
500 g spaghetti (eller din yndlings pasta)
Salt og peber
Grana Pandano
Fremgangsmåde:
Vigtigt: Gråærterne sættes i blød i rigeligt vand dagen før eller 12 timer før brug.
- Tænd og forvarm ovnen på 200 grader C.
- Kog gråærter i 20 min.
- Kom de kogte gråærter i en pose med lidt olivenolie og salt og peber. Bland godt sammen.
- Kom gråærter på en bageplade med bagepapir. Bred gråærterne ud på bagepladen, så de ligger i ét lag.
- Bag gråærterne i 35 minutter eller indtil de er lækre knasende. Smag ærterne, og vurdér selv om der ønskes lidt ekstra flagesalt.
- Kog pasta efter anvisning på pakken.
- Skær chili og hvidløg i skiver.
- Opvarm olivenolie i en lille gryde ved middel varme, og når olien er varm kom chili og hvidløg ned i olien og lad det stege i olien imens pastaen koger.
- Når pastaen er al dente, hældes vandet fra pastaen. Gem en lille smule pastavand (0,5 dl).
- Pasta og olie vendes sammen med pastavandet. Pastaretten serveres i skåle med med gråærterne og revet Grana Pandano.
Velbekomme!