Fri fragt ved køb over 199 kr.

Pasta chili-villi med økologiske gråærter

Pasta chili-villi med gråærter

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedningstid

35 minutter

Samlet tid

60 minutter

Antal person

Opskriften er beregnet til 4 personer. 

 

 Prøv denne cremede pastaret med gråærter!

Her får du Bælgkommpagniets opskrift på en lækker pasta chili-villi med vores lækre økologiske gråærter som proteinkilde i retten. Med denne lækre og simple pastaret får du ikke bare et lækkert knasende element, der supplere den cremede pasta, men du får også tilføjet bælgfrugter til middagsbordet.

Retten smager helt fantastisk, og giver lidt varme i kinderne og den kan nydes året rundt!

Gråærterne bidrager til retten med deres milde, nøddeagtig smag og faste konsistens, som giver et godt bid til retten. Derudover giver de også en dejlig mæthedsfornemmelse, fordi de er fulde af protein og fibre!

Du kan lave en stor portion af gråærter, og spiser dem som små sprøde snacks når de har været i ovnen. Og de kan bruges som tilbehør til salater dagen efter du har spist pasta chili-villi. 

 Opskrift

Ingredienser

  • 1 dl olivenolie
  • 1 – 2 friske chili 
  • 4 fed hvidløg
  • 150 g gråærter 
  • 500 g spaghetti (eller din yndlings pasta) 
  • Salt og peber 
  • Grana Pandano 

Fremgangsmåde

Vigtigt: Gråærterne sættes i  blød i rigeligt vand dagen før eller 12 timer før brug. 

  • Tænd og forvarm ovnen på 200 grader C. 
  • Kog gråærterne i 20 minutter. 
  • Kom de kofte gråærter i en pose med lidt olivenolie og salt og peber. Bland godt sammen. 
  • Kom gråærterne på en bageplade med bagepapir.  Bred gråærterne ud på bagepladen,  så de ligger i ét lag. 
  • Bag gråærterne i 35 minutter eller indtil de er lækre knasende. Smag ærterne og vurder selv om der ønskes lidt ekstra flagesalt. 
  • Kog pasta efter anvisning på  pakken. 
  • Skær chili og hvidløg i skiver. 
  • Opvarm olivenolie i en lille gryde ved middel varme, og når olien er varm kom chili og hvidløg ned i olien, og lad det stege i olien imens pastaen koger. 
  • Når pastaen er al dente, hældes vandet fra pastaten. Gem en lille smule pastavand (0,5dl). 
  • Pasta og olie vendes sammen  med pastavandet. Pastaretten serveres i skåle med gråærter og revet Grana pandano. 

Tips:

  • Lav ekstra gråærter – Brug også gråærterne som knasende snacks eller som tilbehør til andre retter. 
  • Pasta – Brug din yndlingspasta i retten. 
  • Ekstra spicy – Du kan altid tilføje mere chili og hvidløg, hvis du ønsker ekstra spark i retten! 

Tilbehør:

  • Lækker salat –Du kan lave en frisk grøn salat som tilbehør til retten,  så der tilføres lidt grønt til retten. 
  • Brød – Hav lidt baguette eller surdejsbrød til retten. Det er super lækkert at dyppe brødet i lidt af hvidløg/chiliolien, som pastaen er vendt i. 

 

 

 Bælgfrugter giver fylde, smag og næring​

Når du bruger bælgfrugter i din madlavning giver du retterne mere end bare et bæredygtigt indspark.  Bælgfrugterne er en kraftfuld plantebaseret ingrediensgruppe, som bringer både dybde og fylde til den ellers simple ret. De bidrager med velsmag, mæthed og masser af næring. 

Bælgfrugter er rige på protein og fibre, hvilket gør dem til et oplagt valg for dem, der ønsker at spise sundere uden at gå på kompromis med smagen. Når disse næringsrige elementer kombineres med pastaretten, får du ikke bare en lækker cremet ret,  men du får også bid og knas med i. Retten viser også, hvordan traditionel madlavning kan gå hånd i hånd med mere moderne kostvaner, når man tilføjer bælgfrugter i sin madplan.

Vi går meget op i at producere bælgfrugter af høj kvalitet, og vi gør en dyd ud af at vores bælgfrugter skal være fulde af næring og giver en god smagsoplevelse. Vores bælgfrugter tilfører en let og nøddeagtig smagstone og en behagelig tyngde til retten, så den bliver både mættende og robust. 

 Derfor er bælgfrugter klimavenlige​

Gråærter er ikke bare en d el afDanmarks madhistorie, de e r også et bæredygtigt valg for fremtiden. Som bælgfrugter har de et lavt klimaaftryk! Derudover er vores bælgfrugter danske og økologiske, og derfor et det oplagte bæredygtige valg. Det bæredygtige element i retten er ikke til at tage fejl af, og samtidig er retten dejlig hverdagsnær, fordi den er så let at gå til i køkkenet. Bælgfrugter har lang holdbarhed og kan bruges i al verdens forskellige retter, hvilket gør dem ideelle at have som en del af sin husholdning, specielt hvis man vil tænke klimabevidst.

 Enkle ændringer, sundere madvaner

Du kan tilføre bælgfrugter i de  fleste retter for at få både et bæredygtigt element, men bælgfrugterne er også et sundt alternativ til kød, og er som sagt fulde af protein og fibre. Ved at bruge bælgfrugter får du med få og enkle ændringer fyldt din madlavning med gode og sunde råvarer, og optimere dine madvaner på denne måde. 

Pastaretten er et rigtig godt bud på en smagfuld og mættende ret på madplanen, også fordi gråærterne kan laves i  større portioner, hvis man har lyst til at bruge dem i andre retter eller som sprøde snacks.  Det er en nem måde at implementere bælgfrugter i hverdagens madlavning. 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vælg et Afhentningssted