Italiensk hummus

Hummus

Bælgkompagniets opskrift på en lækker italiensk hummus med afskallede ærter. hummusen er cremet og springfyldt med smag og en dejlig konsistens fra vores danske økologiske afskallede ærter.

De danske ærter er et langt mere bæredygtigt alternativ end kikærten. Dette skyldes at ærten i højere grad er tilpasset det danske klima end kikærten.

Den danske ærts kulinariske egenskaber er meget lig kikærten når det kommer til smag og konsistens. Derfor er det en fuldgod erstatning for dem, der prioriterer lokale og bæredygtige fødevarer i deres madlavning.

Ingredienser:

2 dl danske økologiske afskallede ærter

6 dl vand

1 tsk salt

1-2 fed hvidløg

1 dl olivenolie

1 spsk æblecidereddike

2 spsk citronsaft

2 spsk soltørrede tomater

2 spsk olie fra de soltørrede tomater

1 nip sukker

Smages til med salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og kog de afskallede ærter i ca. 20 min i letsaltet vand. Lad dem herefter stå i kogevandet i 10 min. Kogevandet hældes fra og gemmes til senere brug.
  2. De kogte ærter blendes sammen med de resterende ingredienser samt 1 dl kogevand. Herefter justeres smag og konsistens med salt, peber og kogevand. Du har nu en lækker smagfuld italiensk hummus.

Tip:

De afskallede ærter kan erstattes med danske økologiske hele ærter for at øge fiberindholdet samt give mere struktur i den italienske hummus.