Bælgkompagniets opskrift på en lækker nordisk hummus med afskallede ærter. hummusen er cremet og rustik og har en dejlig konsistens fra vores danske økologiske afskallede ærter.
De danske ærter er et langt mere bæredygtigt alternativ end kikærten. Dette skyldes at ærten i højere grad er tilpasset det danske klima end kikærten.
Den danske ærts kulinariske egenskaber er meget lig kikærten når det kommer til smag og konsistens. Derfor er det en fuldgod erstatning for dem, der prioriterer lokale og bæredygtige fødevarer i deres madlavning.
Ingredienser:
2 dl danske økologisk afskallede ærter
6 dl vand
1 tsk salt
1-2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
0,5 dl æblecidereddike
1 skvæt citronsaft
1 nip sukker
2 spsk krydderurter
Smages til med salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skyl og kog de afskallede ærter i ca. 20 min i letsaltet vand. Lad dem herefter stå i kogevandet i 10 min. Kogevandet hældes fra og gemmes til senere brug.
- De kogte ærter blendes sammen med de resterende ingredienser samt 1 dl kogevand. Herefter justeres smag og konsistens med salt, peber og kogevand. Du har nu en lækker smagfuld nordisk hummus.
Tip:
De afskallede ærter kan erstattes med danske økologiske hele ærter for at øge fiberindholdet samt give mere struktur i den nordiske hummus.