Vi præsenterer en lækker og næringsrig opskrift på honningristet müsli med linser – et sundt alternativ til den klassiske morgenmad. Denne müsli kombinerer sprødhed, sødme og et højt indhold af protein og kostfibre. Med linser som hovedingrediens får du en sund start på dagen, der også mætter godt. Opskriften er nem at følge og giver en portion, der kan holde til hele ugens morgenmåltider.
Ingredienser
300 g danske økologiske røde og/eller grønne linser
50 g quinoa
200 g grovvalset havregryn
50 g solsikkefrø
50 g græskarkerner
50 g mandler grovhakket
50 g hasselnødder grovhakket
200 g honning
20 g smør
Fremgangsmåde
- Linser og quinoa skylles og koges i ca. 15 min. Herefter hældes vandet fra.
- Alle ingredienser blandes grundigt sammen og fordeles på 2 bageplader.
- Müslien ristes i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Den vendes løbende 2-3 gange.
Tip:
Den honningristede müsli med linser smager fantastisk serveret med neutral yoghurt eller skyr. Prøv at tilføje friske bær, som blåbær eller hindbær, eller skiver af moden banan for ekstra sødme.
Med denne opskrift får du ikke kun en sund og velsmagende morgenmad, men også en skøn måde at bruge linser på i nye sammenhænge. Velbekomme!