Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
2-3 timer
Samlet tid
3 timer og 10 minutter
Prøv denne fluffy, sprøde, veganske marengs- Perfekt til kys, pavlova og topping!
Marengs kan bruges til mange forskellige ting når du er i gang i køkkenet. Du kan bruge det til et væld af kager fx som topping eller som bund. Marengs er en af de mest klassiske og alsidige elementer i det søde køkken. Den enkle blanding kan forvandles til alt fra sprøde småkager, luksuriøse lagkager og elegante desserter. Det er netop marengsens alsidighed og lette, luftige struktur, der gør den til en favorit blandt både profesionelle konditorer og hjemmebagere.
Opskrift
Ingredienser
- 100 ml aqua faba (væsken fra kogte afskallede hestebønner)
- 1/2 tsk citronsaft eller eddike.
- 100 g flormelis
- ½ tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
Fremgangsmåde
- Pisk aqau faba med citronsaft til stive skumtoppe.
- Tilsæt flormelis lidt af gangen , imens du pisker.
- Tilsæt vanilje. Pisk til stift, blankt og sejt skum.
- Sprøjt små kys på bagepapir.
- Bag ved 100°C (varmluft) i 2-3 timer – lad tørre i ovnen med ovndør på klem.
Tips:
- Kog ind – Når du har kogt de afskallede hestebønner, kan vandet koges ind, så du får en god Aqua faba. .
- Kold Aqua faba – Brug kold aqua faba for det bedste resultat.
- Ingrid ærter – Du kan også bruge kogevandet fra afskallede Ingrid ærter som aqua faba.
Serveringsforslag:
- Marengs kys – Brug opskriften til at lave lækre og delikate marengs kys.
- Pavlova – Du kan også lave en lækker pavlova bund af denne veganske marengs. Pynt den med lækker flødecreme og bær.
- Toppings –Du kan også lave forskellig topping til dine kager med denne opskrift.
Aqua faba Marengs giver mange muligheder i det søde køkken!
En af de mest almindelige måder at bruge marengs på er som små sprøde kager. De kan nydes, som de er eller pyntes med smeltet chokolade, nødder eller tørret frugt. De må marengs kys er et hit til både kaffebordet og som en lille snack, og de kan opbevares længe uden at miste deres sprødhed.
Marengs er også en vigtig del af mange klassiske desserter. Den mest kendte er nok Pavlova, hvor en stor sprød marengsbund kombineres med flødeskum og friske bær. Resultatet er en elegant dessert, hvor den søde og sprøde bund møder det friske og syrlige fra frugten. En anden klassiker er Eton Mest, hvor den knuste marengs blandes med flødeskum og bær til en uformel, men uimodståelig blanding.
I kageverdenen bruges marengs ofte som et dekorativt element. Det kan sprøjtes oven på tærter- som i den berømte lemon merinque pie, hvor den søde og gyldne marengstop står i perfekt kontrast til den friske citronsmag. Ligeledes kan marengs bages som lag og bruges som bund i forskellige lagkager, hvor den giver både struktur og sødme.
Bælgfrugter af høj kvalitet!
Vi lægger stor vægt på at levere bælgfrugter af højeste kvalitet, hvor både smag og næringsindhold er i fokus. Vores bælgfrugter er fyldt med naturlig rund smag og bidrager med en fin, nøddeagtig undertone samt en dejlig fylde, der gør dine retter både mættende og velsmagende.
Denne veganske version gør det nemt at lave marengs uden animalske produkter, og samtidig kan du genbruge kogevandet fra dine afskallede hestebønner eller afskallede Ingrid ærter!
Derudover har bælgfrugter lang holdbarhed og kan bruges i al verdens forskellige retter, hvilket gør dem ideelle at have som en del af sin husholdning, specielt hvis man vil tænke klimabevidst.
Brug Aqua faba
Aqua faba kan bruges i forskellige dele af madlavningen. Det er måske en af de mest overraskende ingredienser, der er blevet populær i det grønne køkken. Denne væske som tidligere bare er blevet hældt ud i vasken, har nu vist sig at være en fantastisk erstatning for æg i mange opskrifter, og derfor har aqua faba fundet vej ind i både det veganske og det almindelige køkken.